amen

amen

Joe Biden a hand made man

2021. május 23. - hofeherjanuar

Közelmúltban több bejegyzés is napvilágot látott a Biden-házaspár Valentin-napi sajtópublikus eseményével kapcsolatban. Ami számomra érdekes volt, milyen színpadiasan mozog Biden. Nem tudom elhessegetni a gondolatot, hogy ő ezt sokat gyakorolta és gyakorolja. Minden koreografált szereplésében egy gesztussal sem ad többet, mint amennyit a hatásától elvár. Ahogy a füvön farmerban és rövid bőrdzsekiben osztotta kegyeit (valójában nagyon arisztokratikusra sikeredett) hát ember legyen a talpán akinek nem a pojácaság jut eszébe.

Trumppal összehasonlítva sokkal olajozottabban szerepel, mosolyog, grimaszol, a tömeg hangulatával rutinosan játszik, csak hát egy hiányzik belőle: a saját stílusa. Kicsoda valójában Joe Biden?

Trumpra József Attila szavait idézem, amikor Adyról beszélt: Ady állatbőrökben járt. Nem varrta azokat semmiféle szabó, mégis királyian állt rajta. Ennél jobban nem tudom megfogalmazni Trump stílusát. Biden csűr-csavar-pukdelizik-lubickol de az egész annyira manír és teátrális, hogy a sok műanyag csomagolás láttán az embernek elmegy az étvágya. Mert ez minden csak nem stílus. Már a beiktató beszéde is olyan semmitmondó, közhelyekkel teletűzdelt hatásában millimáter pontosan kimért  beszédet mondott, amire mindent lehet mondani csak egyet nem, hogy egyedi lett volna. Ezzel szemben Trump már az első beszédében karakánul felvállata programját, annak minden megosztó célkitűzésével együtt.

Joe Biden valójában egy elnök immitátor. egy Air Dublőr One. Annak viszont tényleg elsőosztályú. Ebben az első harminc napban már látszik hogy Trump egyetlen stratégiai döntését nem változtatják meg, különösen a külpolitikaiakat, mert kiderült, hogy nagyon jó döntések voltak.

Trump nagy víziókkal haladt előre, maga alá gyűrte az akadályokat. Ő tényleg vezető. Air Force One.

A dublőr pulykának is meg szoktak kegyelmezni. hálaadáskor. Tegyük ezt mi is Biden stílustalanságával..  

A bejegyzés trackback címe:

https://amenveamen.blog.hu/api/trackback/id/tr10016431578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása