amen

amen

Trump-jelenség, Biden-jelenség

2022. november 10. - hofeherjanuar

Donald Trump a politikán kívülről érkezik. Ez az óriási előnye. Mert az amerikai politikának, politikusnak már szaga van. Persze hogy 200 éves demokrácia meg minden, de jelenleg erősen behatárolt cselekvési lehetőséggel rendelkezik egy jelölt. Aki nem igazodik, útközben megfojtják a társak. Legtöbbjük "baráti" tűzben veszti politikai életét. Trump viszont friss levegőt hozott az amerikai politikába. Ezt még ellenfelei is elismerik. Az üzleti életből érkezett és nagy formátumú politikussá vált. Excentrikus személyiség az biztos. De olyan dolgokat vitt véghez, amit Ronald Reagen óta senki. Sőt. Volt-e valaha is olyan ember, aki Izraelt és Szaúd-Arábiát, vagy Katart tárgyalóasztalhoz tudta volna ültetni? Az amerikai gazdaságban is nagy dolgokat hajtott végre. Többszázmilliárd dollárt hozott vissza külföldről a termelési-, kutatási ágazatba. Adózásban, társadalombiztosításban is jó döntésekkel rukkoltt elő. Trump bevállalt sok rizikós ügyet, és ezekre adott megoldásai bejöttek! Remélem a republikánusok lesznek olyan bátrak, hogy nem gáncsolják el, hanem újra beállnak mögé. 

Hozzá képest a "tenyésztett" politikus Joe Biden tevékenysége egy óriási nulla. Sőt, mínusz. A demokraták lényegében már csak protokolláris szerepet adnak neki. Nincs mozgástere, önálló akciói, mindent előre megírnak ő csak felolvassa stb. Az egész elnöki  adminisztráció azon dolgozik, hogy egy tökéletesen szabályozott beszélő fej legyen. Ő "csak" a nevét és az arcát adja az elfuserált döntésekhez. És kimenekül Afganisztánból, kirobbantja az orosz-ukrán háborút. (Mert mit is keresett a fia, Hunter Biden három évig Ukrajnában közvetlen a háború előtt? Ezek valójában a fontos kérdések!!!) Szóval, mi jöhet még Bidentől?...

trump.jpg

20211011us-president-joe-biden-delivers.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://amenveamen.blog.hu/api/trackback/id/tr417975006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása