amen

amen

A Hit Gyülekezete Rostás Zoltán prédikációjában

2020. augusztus 25. - hofeherjanuar

Mély megdöbbenéssel veszem tudomásul, hogy milyen hullámokat kavar a Hit Gyülekezete és a Magyar Kormány megállapodása. Most áll össze nagyjából a kép, biztos mert naiv vagyok, hogy bizonyos HGy-n kívüli karizmatikus közösségekben micsoda próféciákat vonatkoztatnak erre a szerződésre.   

Itt van Rostás Zoltán prédikációja https://www.youtube.com/watch?v=cIZTG0ZaU9g&t=1249s

Akit én Isten emberének tartok egyébként, de ezt az üzenetét elég torz módon repítette ki a Hit Gyülekezete ellen. És valóban nem vettem volna a fáradtságot hogy írjak, ha nem lenne 15000+ megtekintése prédikációinak. (Biztos mert irigy vagyok. Meg csúnya, patás stb. Igen és persze.) De lépjünk tovább.

Szóval, már az első 25 percet hallgatva kevésbé burkoltan kiderül, hogy a Gyülekezet és a Magyar Állam által aláírt szerződést tartja Zoltán az Állam (Babilon) és a Parázna Egyház (Hit Gyülekezete) összeborulásának.

Most a témáról levéve a hit gy.-re nézően Zoltánnak minden korábbi neheztelését és sérelmét („évtizedekre tönkretették az életemet”) , kérem, hogy konkrétan mondja meg, a Hit Gyülekezete hol, mikor, mely tanításokban vált Parázna Egyházzá? Pontosan mikor hangzott el olyan üzenet, melyben Jézabelikus ismérvekkel rendelkező tartalom hangzott volna el?

Melyek ezek az ismérvek? Pál apostol szerint: más szellem, más Krisztus, más evangélium. Akkor kérdezem, mikor és hol hirdetett a Hit Gyülekezete olyan tanításokat, ahol más Krisztust prédikált, mint a bibliai, más szellemet vettek a Jézusban hívők, illetve más evangélium hangzott el, mint az Igei? Vagy nézzük a Jelenések 17-ben asszonyt ülni a veres fenevadon. Veres fenevad: vörösmágia. vagyis szakrális szexuális varázslás. Hát hol van elfogadva a Hit Gyülekezetében a szexuális varázslás bármely formája? Vagy: És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; vagyis okkult tudomány. Hát hol van Németh Sándornak egy másik párhuzamos élete, ahol a mindenki számára hozzáférhető  többszázezer órányi tanításával szemben okkult dolgokat hirdetne? Konkrétan, konkrétan, tényeket kérek! Nem mellébeszélést, hanem időpontokat, adatokat!

Mert szerintem soha igehirdetésen vagy kívüle nem hangzott el olyan mondat, különösen nem Németh Sándor szájából, amelyre a Jézabelikus Egyház ismérvei igazak lennének.

Zoltántól felhangzik egy olyan állítás is, hogy az Állammal összeházasodott egyház jézabelivé válik. Ez óriási tévedés. A biblia fényében, pont a fordítottja igaz: az eleve jézabel típusú egyház házasodik össze babilonnal. Azért mert már eleve jézabeli volt! És hol igaz az a Hit Gyülekezetére, hogy eleve már jézabeli volt? Sehol! A hit gy.re soha nem volt igaz, és most sem az, (és szerintem a jövőben sem lesz igaz – mert 40 éve ugyanaz a tanítása: jézabel és babilon ellenes) hogy más Krisztust, más szellemet, más evangéliumot hirdetett volna.

Ezekből is látható hogy a Hit Gy. nem a nagy parázna jézabelikus egyháza. Még abban is vitatkoznék, hogy a jelenlegi magyar kormány babilonhoz tartozik-e (szerintem nem, mert minden hibája és bűne ellenére egy erős protestáns szellemmel átitatott szervezet) de a kívülvalókról tényleg nem akarok ítéletet tenni. Tehát ami maradjon meg tisztán: a Hit Gyülekezete nem parázna egyház. Ebben a szerződésben egy valós krisztusi egyház és az állam között jött létre egy szerződés. Se több, se kevesebb. Nem kell belelátni olyan próféciákat, amelyeknek tényanyaga nincs meg a konkrét történésben! Tudom, hogy bombasztikusan hangzik, nagyon szelleminek, prédikátort igazoló óriási kijelentésnek, de rosszindulatú butaság az egész. Mert azok a fránya konkrétumok! És mint tudjuk, a tények makacs dolgok. Hol illeszkednek a jézabeli-babiloni prófécia tényei az adott szituációra? Naugye.

Egy szó, mint száz: megértem én, hogy a Hgy-vel és Németh Sándor szolgálatával szemben mindig is  óriási irigység állt fenn, kisegyházi-nagyegyházi részről, politikai jobb és baloldalról egyaránt, de akár tetszik, akár nem, Németh Sándor megkerülhetetlenül Isten szolgája ebben a földrajzi régióban. Valódi üldöztetéssel (Jézabelt hol üldözték?), hátrányos megkülönböztetéssel (Jézabelt hol különböztették meg hátrányosan?), állandó presszúrával, de mindezek ellenére valódi Igei gyümölcsökkel.

Ezért teljesen ige ellenes és hamis ezt a szerződést jézabel és bablion paktumának beállítani.

A kimondott szavaival és tetteivel mindenki elszámolással tartozik. Különösen igaz ez a beszédben szolgálók számára.

Üdvözlettel:

D

A bejegyzés trackback címe:

https://amenveamen.blog.hu/api/trackback/id/tr4416176930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2020.08.25. 23:43:09

"Akit én Isten emberének tartok egyébként," És Isten kit tart az emberének?? Ne vedd a szádra a nevét,főleg így ne.
"hogy más Krisztust, más szellemet, más evangéliumot hirdetett volna." Ó,te! Mindenki a saját szája íze szerint értelmezi a Bibliát és Istent meg Jézust! meg nem tudod különböztetni a magad elé vetített Istent az igazitól.
"Németh Sándor megkerülhetetlenül Isten szolgája" Ó te nagyon ....Először legyél tisztában istennel,aztán magaddal,ez megvan??? Nos,akkor úgy ahogyan van,dobd el a francba és kezdj el gondolkodni,összevetni dolgokat.De ne is állj neki,nem fog menni,mert túl mélyen vannak ezek a rossz gondolatok beléd írva,sajnos soha nem fog sikerülni.nagy kár,mert így "távolodsz" és nem "közelítesz" istenhez.
Te is mint a legtöbben,nem Istenben hiszel,hanem hiszel egy istenben.

hofeherjanuar 2020.08.26. 09:57:28

@Meg nem értett: ne egyél annyi vagdaltot megfekszi a gyomrod! amit írsz csupán vagdalkozás. hol maradnak a tények és érvek? :)

Meg nem értett 2020.08.26. 10:39:48

Vagdalkozás?? Az,hogy azt írom ne vedd isten nevét a szádra,azaz ne jelentsd ki olyant,hogy valaki az isten embere? Te mond olyan tényeket,hogy valaki az.
Vagdalkozás? Mert azt írom,mindenki a saját íze szerint értelmezi egy régi nép,régi logikájával megírt történetet?
Vagdalkozás? Mert megalapozatlannak tartom azt,hogy kijelentsd,hogy N.S az isten szolgája? Ki nevezte ki ennek? Tán maga isten? Bizony ezt önmaga és mások mondják róla,önkényesen.
Tehát mikor ilyeneket írsz,nézz magadba és kérdezd meg,hogy kitől vannak ezek az állítások és gondolatok.
Természetesen ebből egy kukkot nem értesz és el sem fogadod,hisz ezeket az elképzeléseidet,nem fogod elengedni addig,míg a tudat alattid rá nem jön,hogy badarság,de ehhez nem én kellek,hanem magad.Azt pedig nagyon messze találod meg jelenleg.

hofeherjanuar 2020.08.27. 07:40:57

Ember! Az Ige alapján pontosan be lehet azonosítani, hogy valaki Isten szolgája-e! Most nem akarom itt felsorolni, Pál apostol hányszor jelenti ki magáról, hogy Isten szolgája, apostola, aopstolságom bizonyítékai nyilvánvalóak, akit Isten küldött, az Isten beszédeit szólja, szolgálatom gyümölcsei, stb stb rengeteg!
Te vagy nagyon híján vagy az igeismeretnek vagy túlságosan függetleníted magad tőle!
Egyébként leírhatnád hogy Rostás Zoltán vagy Németh Sándor miért NEM Isten szolgái, és azt is, hogy ezt ki mondta neked :)

Meg nem értett 2020.09.05. 23:21:38

@hofeherjanuar: Ki mondja meg nekem,hogy ki Isten szolgája és ki nem? Egyszerű : soha senki nem jelentheti ki magáról és másról sem,hogy Isten szolgája. Istennek ugyanis nem kellenek szolgák semmilyen értelemben. Ismét a gyermekkori beidegződés bújik elő amit kivetítünk Istenre. (szülőnek jó gyermek kell,így Istennek is )
süti beállítások módosítása