amen

amen

Szabad teológiai asszociáció

2021. október 25. - hofeherjanuar

Amiből a legszükségesebb lenne, abból van a legnagyobb hiány. Nem a gáz, nem a teherautóvezetők, nem a konténerek, az áruhiány stb. Hanem amiből a legnagyobb hiány van: Isten munkája a földön. A kegyelme túláradóan jelen van: napfény, víz levegő élet, valójában miden ami jó Tőle, kegyelemből van. (Most abba ne menjünk bele, az ember mit tett azért hogy napfény, víz vagy levegő, vagy hogy élet legyen.)

Na de az Ő munkája?

Az sajnos kevés. Szűken, nehezen gördül előre. Rengeteg emberi visszásság, ellentmondás között őrlődik. 

Aki itt Európában meg tudja nyitni a Vörös-tengert, az európai kereszténység számára a jelenlegi Mózes: Németh Sándor. Ha bármi történne vele, (nem történik, ne történjen) de ha történne: az európai kereszténység elbukna. A Mennyből választott emberek nem lecserélhetők. Nem igaz, hogy mindenkit lehet pótolni. Ez a marxista teológia rátelepedett Európára. Ott fenn nem számít, hogy százmilliók állnak-e szembe és buknak el egy emberrel szemben, ha annak az egynek van igaza. Sőt. Ott fenn kifejezetten élvezik, ha százmilliók dölyfös akaratát szégyenítik meg. Az egyet pedig felemelik. Befeszülsz? Ott fenn még inkább! Lássuk ki az erősebb! A Jelenések Könyve erről szól. Nem árulok el titkot, nem az emberek. Jobb megbánni, beismerni, visszatérni. Inkább MINDEN ember legyen hazug, de Isten igaz. Ez azért elég széles lehetőség. , . Persze a Jelenések könyvében a győztes Egyház. Na, de hol van az megírva, hogy Európából kell annak bekerülnie? És azt gondoljátok, nincs pere az Úrnak az európai kereszténységgel? Óriási pere van. A legnagyobb pere Istennek az európai keresztényekkel van. Ha nem Krisztus vérén keresztül nézne ránk, azonnali ítélet jönne. És mondja meg valaki, ki gátolja meg, hogy Isten Afrikából válasszon magának népet? Sőt. Csak Afrikából! Vagy mindenhonnan, kivéve Európát! Persze a világ sem kerüli el a tagadás büntetését, de az ítélet hol kezdődik? Isten házán.Pál apostol Európába jött - hol vannak az eredmények? A protestantizmus, pietizmus itt kezdődött hol a megtérés? Európa szakértő Jézus Krisztus szellemének megölésében. és vérének taposásában. Szellemet megölni nem lehet? Emberben lehet. Évezredes antikrisztusi hagyományok működnek. Most a Vörös tenger előtt állunk. Mögöttünk az egyiptomiak. Az LMBTQ és az elvilágiasodás között egyre szűkebb az egyház mozgástere. Különösen itt Európában. Ki az aki pálcájával úgy meg tudja ütni a vizet, hogy kettéváljon? A Vörös-tengeren átkelés az elragadtatás egyik előzménye. És a vizet nem a túlparton ütötték meg. Nem a Mennyben. Valaki földi ember itt lesz, akinek pálcájára megnyílik a víz. Ki ő? 

És mi van, ha Németh Sándor az? Akkor mi van, ha mégis ő? Jó tudom, de mi van ha mégis? Ha fújolják, de a mennyből csakazértis ő lett erre kiválásztva? Akkor kire és hogy jön az áldás vagy az ítélet? 

Vagy egyáltalán ki jut el a vörös-tengerhez? Hol vagy? Mert ugye csak az tud átmenni, aki ott van. És nem az egyitomiak között és nem is a vízben megfulladva. A tíz csapás közül csak az utolsó követelt személyes hitet. A többit Mózes elintézte. De az utolsónál, aki nem kente fel a bárány vérét, akár zsidó(!) akár egyiptomi volt - könyörület nélkül meghalt. Nem számítottak az addigi dolgok, az ígéretek, a származás stb, csak a hit. Minden egyiptomi is megmenekült aki addig nem csinált semmit, de a bárány vérét felkente. Európát (és Amerikát) a vérhelyettesítő hiperkegyelem tanítása nem menti meg. A kegyelem csak a Véren van. Aki nem termi meg a Vér gyümölcsét, nincs kegyelemben. Menthetetlenül ott ragad Kairóban...Bizony inteni is kell. Sőt. inteni kímélet nélkül. Mert valójában az intés is kegyelem. Kevés az olyan keresztény vezető aki oda tudja vezetni a népét a tengerhez. Egyre szűkül a sáv, nemsokára (vagy már ténylegesen) ott vagyunk. Hátrafordulni pedig nem lehet. Az egyiptomiak nem szednek védelmi pénzt. Lelked ára a váltság. De milyen váltságot adhat az ember a lelkéért? Van-e valami amit adni tudsz? Ami fölér vele? Embereknél ez lehetetlen, de Krisztus már adott. Ha nincs rajtad az Egyetlen vére, akkor semmid sincs amit te adni tudnál.szetvalaszt3.jpgszetvalaszt2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amenveamen.blog.hu/api/trackback/id/tr2316735044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása