amen

amen

A Harry herceg-Meghan Markle-Oprah Winfrey trojka nagyot megy

2021. március 09. - hofeherjanuar

Az interjúban nyíltan beszélnek megaláztatásokról, kiúttalan magányosságról, "levadászásokról". Ismerős nem? A történelem ismétli önmagát? 

Diana hercegnővel is szinte ugyanez történt. Le kell szögezni, hogy Meghan Markle profi színésznő. Egy Oscar-t simán neki! Eddig másodosztályú hollywoodi produkciókban szerepelt, de ugye miből lesz a cserebogár?! Mert most a kishölgy az élet színpadán alakítja teljes átéléssel legnagyobb szerepálmát, az emberközeli hercegnőt. Színház az egész világ, mondja a művelt spanyol: és tényleg. Mert ezt a Harry gyereket is úgy forgatja az ujja körül, mint egy ringlispilt.

Viszont egy mély igazságot asszem nem értenek a Royal family-vel kapcsolatban. Még pedig egy egyszerű szót: szenvedés. Igen a szenvedést, tűrést, tűrőképességet. A királyi családban erre készülnek egész életükben. És most ez a kislány aki soha nem találkozik földi gondokkal (csak gondnokkal) és lakájokkal, olyan kiszolgálást kap, amit egyikünk sem tud megtapasztalni, most hirtelen rájön, hogy óriási a szenvedése: nem lehet önmaga! És a férje sem lehet önmaga, a gyereke sem stb.! Hogy oda ne rohanjak! Ezt nem tudta amikor férjhez ment egy herceghez? Vagy tudta, csak ő így akar most karriert csinálni? Mindegy, egy szó mint száz, a történet valahol büdös.

Nekem nem kenyerem a Windsor-család. Soha nem tudnék velük 10 őszinte mondatot váltani, mert a szemükön látszik, hogy állandóan 68 millió angol véleménye villódzik benne: mit szól hozzá a sajtó, a közvélemény, a bulvár, az arisztokrácia stb.stb. Mégis tudom, hogy királynak lenni, egy ilyen foglalkozás. Most, hogy ki a boldogabb, én vagy ők? Kétesélyes.

De hogy egy ilyen amerikai bulvárkislány beszabadul a köreikbe, és felsikolt, hogy anyám én nem ilyen lovat akartam, hát inkább megmosolyogtató mint komolyan lehetne venni...

Másrészről, minden Oprah interjúnak üzenete, hatása van. Pláne ilyen kuncsaftokkal! Hogy ennek mi az üzenete? Hát ahogy a reakciókat nézem az üzenete egyszerű: a fehér ember rossz. A királyi család, mint a fehér ember megtestesítője megaláz egy félvér lányt, a gyerekét és még a saját fajtáját,  Harry herciget sem kíméli. De a szerelem mindent legyőz! Sajnálom ezt a Harry gyereket, hogy nem veszi észre, ebben a színjátékban milyen szerepet játszatnak el vele. 

Nem csodálkoznék, ha a közeljövőben megjelennének azok a cikkek amelyek a királyi család és a fehér ember rasszizmusát tárgyalnák..oprahmeghanharry-1613405845.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://amenveamen.blog.hu/api/trackback/id/tr4816455516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása