amen

amen

Donald Trump, Obama, Biden

2021. augusztus 22. - hofeherjanuar

Külpolitikában ez a sorrend.

Trumpnak elég zseniális külpol húzásai voltak. Békét nem, de nagyon erős status quo-t létrehozott a Közel-Keleten. Biden mindezt röpke fél év alatt teljesen elszúrta. És ez valószínűleg nem áll meg ott, az egész civilizációnk megszívja. Mondják hogy mindegy ki ül ott fenn, úgyis ugyanúgy élünk. Hát most kiderült, hogy ennyire nem mindegy...

Egyébként régóta hangoztatom, hogy a Közel-Keleten katonailag jelen kell lenni. Az egy olyan térség, hogy pillanatok alatt eszkalálódnak fegyveres konfliktusok, háborúk. Ott minden férfinek az ujja a kalasnyikov ravaszán van. Ezek a tények. A nyugati civilizáció nem teheti meg, hogy ott a lovak közé dobja a gyeplőt. 

Biden óriásit hibázott azzal is, hogy bemutatta, civilizációnk gyenge. Nem katonai képességei miatt, hanem erkölcsi szinten. Katonái nem katonák, hanem baletthuszárok. Legalábbis nem engedik őket katonának lenni. Ez most nagyon érződik. Hogy a világ legerősebb hadserege gyakorlatilag elmenekül egy helyről, hát az több mint kudarc. Ez vereség. Olyat veszített ezzel Amerika (és az egész civilizációnk) hogy ma még felfogni sem tudjuk. Szerintem. Kína, Oroszország, Irán de kisebb államok is azonnal jelentkeztek, hogy ők betöltik a keletkezett hatalmi űrt. Hát köszönöm. Az kinek lesz jó? Egyébként 89'-ben még az oroszok is összehasonlíthatatlanul szervezettebben vonultak ki. Biden a WTC 20. évfordulójára teljes káoszban menekül Afganisztánból. nagyon veszélyes üzenet. Az oroszok tíz évig bírtak, Bidenék húszig. Mondjuk amennyivel többet voltak, annyival fejvesztettebben is menekültek...

És az a többszáz, de lehet hogy amikor ezeket írom, már többezer tálibok által legyilkolt ember vére kinek a lelkén szárad? Mennyire szárad Joe Biden lelkén?

Magyarországnak nem szabad ebbe az állapotba kerülnie. Főképp erkölcsileg, de persze katonailag sem. 

 

ob_bid.jpgdon_vik.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://amenveamen.blog.hu/api/trackback/id/tr4816666952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása